Onze kring bracht vandaag, dankzij Louis, een leuke wending met zich mee! Louis bracht : gehakt, kruiden en paneermeel mee! Volgens hem kan je daar grote ballen mee maken. Maar je moet ze wel eerst koken!
Ok, aan de slag dan maar!
Louis vertelde ons dat je het gehakt, de kruiden en het paneermeel moest samendoen in één pot. En dan pas balletjes rollen.
Els mengde het gehakt goed en verdeelde het dan onder alle kindjes!
En dan, rollen maar!!!
Niet makkelijk, hoor… We zagen niet alléén balletjes, maar ook worstjes, platte pannenkoeken,…. Balletjes maken is toch een moeilijke klus!
Maar we leren gelukkig snel bij! En we werden echt balletjesrollers!
Dat ziet er lang niet slecht uit!!!
Er waren gewone balletjes van varkens en rundsgehakt, er waren kippenballetjes voor wie geen varkensvlees eet, en er waren balletjes zonder kruiden/paneermeel voor glutenallergie! We hebben aan alles gedacht!
De mama van Nore, Elsje, stuurden we naar de winkel voor soepgroentjes en we maakten een pot met kippenballetjes en eentje met varkensballetjes. De glutenvrije balletjes kookten we apart en deden we achteraf mee in de soep!
En dan? Smullen natuurlijk!
In de namiddag stond er voor onze kleuters een echte rol en rondontdektafel klaar! We experimenteerden alsof het een lieve lust was!
Helemaal dolgedraaid, zeggen wij : Tot morgen!!!