Bluswater? Waar komt dat nu weer vandaan?

Bluswater? Waar komt dat nu weer vandaan?

Om een brand te blussen, hebben de brandweermannen vooral bluswater nodig. Dat brengen ze in de tanks van de blusvoertuigen mee. Heeft de brandweer meer water nodig, dan pompen ze dit uit rivieren of meren naar de plaats van de brand. Bij een brandkraan kan het bluswater ook rechtstreeks uit de waterleidingen worden afgetapt.
Dus gingen we op zoek… Op gebouwen en dichtbij gebouwen kan je speciale bordjes vinden die aangeven waar de ondergrondse brandkranen zich bevinden. Aan de hand van de getallen kan worden afgelezen waar de brandkraan zich bevindt. 
 Zelf proberen? De grootte van de leiding is 80 in dit geval. Het cijfer eronder is de afstand naar rechts. Als het cijfer links staat, is het de afstand naar links. En het onderste cijfer is de afstand naar achteren toe. 
Probeer maar eens, je kan zo het deksel vinden van een ondergrondse brandkraan!
Na onze uitstap ondernamen we nog een evacuatieoefening in de klas van Sarah. We zochten de nooduitgang en gingen bij het horen van het alarm snel naar buiten. Ramen en deuren dicht, want zonder lucht kan een brand niet verder! Lucht is voor vuur net hetzelfde als boterhammetjes voor ons!
Bluswater? Waar komt dat nu weer vandaan?
Deel deze post:

Wie zoekt, die vindt.

Geef hieronder uw zoekterm in.