Zelfredzaam eten…

Zelfredzaam eten…

Deze week zetten we extra in op zelfregulatie en zelfstandig zijn… Daar hoort ook eten bij natuurlijk! 
Dus vandaag smeren we onze eigen boterhammen! 
We maakten zelf confituur en echte chocopasta! 
Hoe maak je choco? 
* 250 gr pure chocolade
* 250 gr boter
* 305 ml gecondenseerde melk

  1. Laat de pure chocolade au bain-marie smelten.
  2. Voeg de boter in kleine stukjes bij de chocolade en meng.
  3. Laat 2 min. rusten.
  4. Meng tot een gladde crème en voeg de gezoete gecondenseerde melk toe.
  5. Giet in potjes.
  6. Bewaar op een koele plaats, maar niet in de koelkast!
 Dit gaat als een fluitje van een cent! De afspraak was ook 1 witte boterham en voor de rest bruine boterhammetjes! Dat werkte prima! Iedereen at een hoop boterhammen vandaag! 
 Alles werd gesmaakt! 
 En… Els had al even beloofd om vieze cake te bakken… Dus bij deze snotpietencake!
Geen paniek… Het groene ingrediënt is wat ingekookt spinaziesap! Dat kleurt je cake prachtig groen! 
Dus, gaf je toch een brooddoos mee en die komt vol terug? Dat komt door onze ik – doe – het – zelf picknick! 
Zelfredzaam eten…
Deel deze post:

Wie zoekt, die vindt.

Geef hieronder uw zoekterm in.